Billeder fra Etiopien


LM's arbejde i Tanzania

internationalt arbejde

Missionærkontakt

På gensyn

Af Anne-Lene og Peter Olofson.

Fællesbrev nr. 132      16/9 201616092016 2 20160918 2052260041

5. juli landede vi i Kastrup og livet i Tanzania er nu fortid. Om vi kommer tilbage og genser Tanzania engang, må tiden vise. Én ting er dog sikkert og vist: Der er mennesker, vi har mødt i Tanzania, vi vil møde igen på den nye jord.

Tilbage i Vålse kastede vi os fluks over arbejdet med at pakke vores ting fra Færøerne ud (det blev vi ikke færdige med sidst) og gøre klar til at modtage en container fra Tanzania med flyttegods fra 5 missionærfamilier. En god del var dog vores. Derfor skulle containeren til Vålse. Den kom så ti dage senere end beregnet d. 26/8, og ikke over middag som lovet, men hen imod aften. Men så fik vi flyttefolk – dvs. familie, venner, missionærer og gamle volontører - lidt mere tid sammen. Og så var der et første gensyn med alle 126 kasser fra Tanzania. Siden kommer gensynet med indholdet. Det er altid lidt spændende. Mon ikke der er en chance for, at vi bliver næsten færdige med at pakke ud inden årets udgang….

En sidste møderejse som missionærer

I juli deltog vi begge i den lutherske frikirkes sommerlejr og fortalte fra Tanzania, siden tog Anne-Lene på Lærernes Missionsforenings (LMF) stævne. I august og september har vi været rundt hos vores nærkontaktkredse på Færøerne, Lolland-Falster, Gilleleje og Nørre Sundby og Anne-Lene har medvirket på en kvindelejr på Birkedal. Vi siger på gensyn i anden forbindelse, hvor vi ikke mere kommer som missionærer i Tanzania.

Tænk sig: Der er mennesker, der har ladet en bøn stige op for os. Givet en skærv til at vi kunne køre i landcruiseren. Læst et fællesbrev eller to en gang imellem.

Måske en enkelt eller to vil savne dem fremover. Fællesbrev nr. 132 er så det sidste, selvom det ikke lige var sådan, der blev tænkt og planlagt efter for et par år siden. Skulle en eller anden få abstinenser, så kan man dykke ned i de 132 fællesbreve i arkivet, 31 nærkontaktbreve (sendt fra 2004 til 2012, hvor vi gik over til kun at sende fællesbrevene), 29 bedebreve sendt til kollegaerne i Tanzania, en del artikler til Kontakt, årsmødehilsner (Færøerne), og mange andre artikler og 3 bøger på swahili (hvoraf hele/noget af teksten findes på dansk/engelsk). En del af dette materiale kan findes på http://www.lutherskmission-lf.dk/, hvor Kim Brandt troligt har lagt breve, artikler og billeder ud. En del kan også genfindes i Kirkjuligt Missiónsblad, hvor Kristian Thorleifsson har sørget for nyhedsformidlingen.

Tak til vores nærkontaktkredse med ønske og bøn om Guds visdom og ledelse og glæde i jeres tjeneste fremover.

De næste møder er på plads, men det bliver nok lettere at love sig ud, når den fremtidige arbejdssituation er afklaret.

På gensyn i Vålse

Turen gik mod Gistrup, hvor vi skulle bo og spise hos Kristian og Berit Larsen, i forbindelse med det sidste møde d. 14/9 i Nørre Sundby. Det passede med, at vi kunne besøge kaptajnen fra Mærsk i Troense. Kaptajnen er Anne-Lenes fars fætter på 91år, oprindelig fra Våg på Suderø. Senere holdt vi ind på en rasteplads for at spise en bid brød. En mand fra Moldovia i en rumænsk indregistreret bil holdt ind og kom hen til os. Vi fik os en snak, mens vi spiste, og det kom frem, at han blandt andet var på jagt efter et job. Og det var vi jo så to om, da dagen efter var sidste ansættelsesdag for Peter. Anne-Lene var blevet phd’er d. 1/9, som hun lærte det hed på LMF stævnet, dvs. Pensionist Hele Døgnet. Så midt på Fyn var der kun ét at gøre for manden fra Moldovia, og det var at bede sammen. Og det gjorde vi så.

Velkommen forbi i Vålse. En seng /madras eller to eller 10 kan vi nok altid klare. Og har én brug for at studere lidt i biblioteket en uge eller to, så er der et rimeligt velassorteret bibliotek inden for visse områder. Og nye bøger kommer til hele tiden... Da vi kom hjem, kiggede Linda fra Vålse forbi. Hendes mand var død, mens vi havde været væk, så hun synes, at jeg skulle have nogle af hans lokalhistoriske bøger (blandt andet årsskrifter), og nogle af bøgerne om afrikansk religion, kultur og historie, en interesse hendes mand fik, da han arbejdede 7 år i Kenya.

Velkommen til Vålse. Er vi ikke hjemme, kan man altid få en nøgle.

Vores adresse er: Østervej 54, Vålse, DK 4840 Nørre Alslev

Telefon: Anne-Lene: +45 24 40 18 11, Peter: +45 24 40 48 46

På gensyn om ikke her så dog hisset.

Kærlig hilsen og Guds fred

Anne-Lene og Peter

Billeder fra TanzaniaSe også ...

Udfordringer i Rukwa

Udfordringer for mission i Rukwa af Peter Olofson

Hent undersøgelsen her.

Hvad får en missionær sin tid til at gå med

QR Code