Billeder fra Etiopien


LM's arbejde i Tanzania

internationalt arbejde

På gensyn

Af Anne-Lene og Peter Olofson.

Fællesbrev nr. 132      16/9 201616092016 2 20160918 2052260041

5. juli landede vi i Kastrup og livet i Tanzania er nu fortid. Om vi kommer tilbage og genser Tanzania engang, må tiden vise. Én ting er dog sikkert og vist: Der er mennesker, vi har mødt i Tanzania, vi vil møde igen på den nye jord.

Tilbage i Vålse kastede vi os fluks over arbejdet med at pakke vores ting fra Færøerne ud (det blev vi ikke færdige med sidst) og gøre klar til at modtage en container fra Tanzania med flyttegods fra 5 missionærfamilier. En god del var dog vores. Derfor skulle containeren til Vålse. Den kom så ti dage senere end beregnet d. 26/8, og ikke over middag som lovet, men hen imod aften. Men så fik vi flyttefolk – dvs. familie, venner, missionærer og gamle volontører - lidt mere tid sammen. Og så var der et første gensyn med alle 126 kasser fra Tanzania. Siden kommer gensynet med indholdet. Det er altid lidt spændende. Mon ikke der er en chance for, at vi bliver næsten færdige med at pakke ud inden årets udgang….

Register to read more...

Endnu en

Af Anne-Lene og Peter Olofson

Fællesbrev nr. 130              Arusha 3/6 201603062016 3 20160609 2022082627

Endnu en bøn

Det skete tirsdag d. 31/5. Liz fra Australien inviterede Graham fra Australien, der arbejder på en bibelskole i Etiopien, men som var på ferie i Tanzania, og så Anne-Lene og mig ud at spise på Georges Tarvern. Et eksklusivt sted med flest hvide gæster. Da tjeneren kom med maden, siger jeg til Liz: Vil du bede eller skal jeg? Den fangede tjeneren, og han var tilsyneladende ikke et sekund i tvivl om, at jeg havde spurgt ham, så da tallerknerne, han stod med i hånden, var sat på bordet, så bad han bordbøn for os. Det var dog herligt midt i misforståelsen.

Endnu en afsked

Register to read more...

Småt og stort

Af Anne-Lene og Peter Olofson

Fællesbrev nr. 131                     3/7 201603072016 6 20160906 1644256868

Småt og stort

Efter 12 år er der mange, mange små ting, der skal ordnes og på plads, så det er den sidste måned gået med ind imellem de store ting i jordisk sammenhæng såsom besøg af Doris og Lina, tur til Zanzibar og afskedsfest på Soma Biblia i Dar for Robert og Lisbeth Refslund-Nørgaard og os selv d. 1/7. Blandt de store ting kommer de større som vores sjette barnebarn, Petra Helene, der blev født d. 27/6 (datter af Thomas og Kristine). Og i alt stort og småt lever vi i og af det største: Evangeliet.

Det er storslået

Det var storslået at se kunstudstillinger og udøvende kunstnere sammen med Doris og Lina, og måske især at se et sted i Arusha, hvor handicappede lavede kunstværk, så de kunne tjene til livets ophold fremfor at tigge, som en del gør. Arusha National Park er overset, men kan varmt anbefales. Efter afskedsmiddag med Emma d. 12/6, drog vi dagen efter først til Moshi, hvor vi på vejen passerede en polsk kirkegård, hvor 150 lå begravet. 5000 flygtninge fra Polen var i forbindelse med 2. verdenskrig endt uden for Arusha. En del var rejst videre derfra til f.eks. Australien, USA og Canada, men nogle var også blevet og den sidste tilbageblevne blev begravet i 2015. Siden gik turen til Bagamoyo (hovedcentret på østkysten i gamle dage, før tyskerne flyttede administrationen til Dar es Salaam).

Register to read more...

Bed for mig

Af Anne-Lene og Peter Olofson
 
Fællesbrev nr. 129             Arusha 30/4 2016
 
Bed for mig29042016 6 20160503 1903888012

De sad ude bag ved masaimarkedet i Arusha og skar deres træfigurer, og når ’T-shirten’ med ’Yesu ankupenda’ (Jesus elsker dig) kiggede forbi, så kunne man jo godt udfordre lidt med lidt kristelige spørgsmål, og så endte det med spørgsmålet: Vil du ikke godt bede for…. Og så blev der bedt bagved masaimarkedet.

Hun passede swimmingpoolen sammen med en tidligere soldat, hun var elev og under oplæring til kok, tjener, swimmingpools –passer, osv. på YMCA i Moshi – en all-round hotel-service uddannelse, og da præsten med T-shirten var færdig med at svømme og fik sig en snak med dem på vej ud, lød det: Vil du ikke godt bede for mig, for jeg har stadig efter operation problemer med det ene øje. Hånden på hendes hoved og så blev der bedt.

Lige så selvfølgeligt det er at trække vejret, lige så selvfølgeligt er det at bede.

Register to read more...

Billeder fra TanzaniaUdfordringer i Rukwa

Udfordringer for mission i Rukwa af Peter Olofson

Hent undersøgelsen her.

Hvad får en missionær sin tid til at gå med

QR Code