Børnelejr efterår 2018

Af Niels Rasmussenjuniorlejr efterar 2018 2 20181030 1841084473

I efterårsferien var 28 børn og 12 ledere samlet på Sildestruplejren. I fantastisk løvfaldssommervejr legede børnene og hørte bibelhistorier om Abramhams vandring fra Ur og til sit nye hjemland. Vi oplevede himlens stjerner fra "Abrahams beduintelt" lørdag aften. Så månen i stjernekikkert - og som en af deltagerne sagde: "Oh my God". Ja, det var Gud og hans ord i Bibelen, vi var samlet om, men der var tid til meget andet. Et af de helt store hit blev vores lejrsang "Abraham bor i landet Ur", som kan høres her - vistnok flerstemmigt men med glæde.

Hør sangen

I Paulus' fodspor

Af Niels Rasmussen

I Paulus´ fodspor
Ja, det var sådan vi havde det på Børnelejren, hvor 25 børn og 11-12 voksne var kommet på lejr i efterårsferien.
Ved bibelfortællingerne oplevede vi, at Paulus blev kastet til jorden af et stærkt lys, og mødte Jesus og kom til tro på ham i byen Damaskus.
Efterfølgende var vi med på en del af de mange tusinde kilometer, som Paulus gik i forbindelse med, at han drog ud i verden, for at fortælle andre om Gud, Jesus og Helligånden.
Vi oplevede at han helbredte en mand og en pige. Vi var med ham i fængsel, hvor fangevogteren kom til tro. Desuden mange andre ting, som skete i Paulus´ liv. Til sidst sejlede vi med ham til Rom og mødte Kejseren, desuden var vi i Paulus´ lejlighed, som var en slags luksusfængsel.

Register to read more...

LM afdeling uden LM børn

Af Niels Rasmussen

I Lolland Falster afdeling har ingen LM medlemmer børn i alderen 3-6 år. Sådan var det ikke først i 90´erne, altså 1990´erne men nok heller ikke i 1890´erne.Der leges med sbebobler
Først i 1990´erne var der faktisk en Legestue i LM i Nykøbing F startet af LM mødre, der havde børn i den alder, og mange andre sluttede op og deltog. Derfra udsprang ideen om en ”Kyllingelejr” for 3-6 årige med en hønemor eller hanefar, der fulgte dem på lejr en weekend.
Siden stoppede kyllingelejrene på grund af manglende deltagere. I 2011 startede de op igen. Hvem er lederne, jo blandt andet et par af de unge mødre, der stod for Legestuen for 25-30 siden. De kan stadig, selv om deres titel er udvidet til mormødre…
Der var ikke så mange deltagere i 2017, skulle der arrangeres kyllingelejr igen i år? For vi har jo ikke ”egne” børn i den alder i øjeblikket, men der blev arrangeret lejr. Nogle af dem som var med sidste år, inviterede også venner, genboer og andre. Programmer blev delt ud ved spaghettigudstjenester i Lindeskovkirken af en velvillig sognemedhjælper.
I alt blev det til 23 børn og 14 voksne deltagere. Børnekonsulent Janne Bak Pedersen fortalte bibelhistorier. Køkkentanten var en mor som tidligere havde deltaget i legestuen i 90´erne. Af andre voksne ledere de føromtalte mormødre, og en nyudsprunget pensionist. Desuden fik to af vore egne juniorer på 11-12 år deres debut som legetanter og kioskbestyrere.

Register to read more...

Børnelejr i efterårsferien 2016

Af Niels Rasmussenbornelejr efterar 2016 1 20161103 1424049035

Der har endnu en gang været Børnelejr på Sildestruplejren. Der var 18 deltagere og en god flok ledere til både at lave mad, aktiviter og fortælle bibelhistorie for børnene. I år handlede det for det meste om fortællingen om Noas Ark.

QR Code